Angina pectoris

Populaire productcategorieBloeddrukmeters voor de bovenarm
Angina pectoris

Angina pectoris wordt veroorzaakt door een tijdelijk zuurstoftekort van het hart en doet zich vooral voor bij inspanning. Je kunt angina pectoris voorkomen door een gezonde levensstijl: niet roken, voldoende bewegen, een gezond gewicht nastreven, stress vermijden of verminderen.

Specifieke vragen?
Wat is angina pectoris?

Angor, of angina pectoris, ook soms hartkramp genoemd is een drukkend gevoel of soms zelfs stekende pijn achter het borstbeen, die meestal uitstraalt naar de linker arm of de kaken.  Het treedt op als de hartspier onvoldoende zuurstofrijk bloed krijgt om naar behoren te kunnen functioneren. De pijn komt voornamelijk op tijdens fysieke inspanning, hevige emotie, stress, na een zware maaltijd of bij de overgang van warmte naar koude, omdat het hart dan meer zuurstof nodig heeft. Het hart gaat dan logischerwijs sneller kloppen. De angor verdwijnt meestal vanzelf wanneer de zuurstofbehoefte afneemt.

Lees meer

Lees minder

Stoppen met roken

Stoppen met roken is essentieel bij hart-en vaatziekten. Maar ook heel wat andere ziektes zoals ziekte van Crohn, alzheimer, cataract, reumathoide artritis, psoriasis en nog vele andere komen vaker voor bij rokers.
De lichamelijke ontwenningsverschijnselen van het stoppen met roken kan je onderdrukken met nicotinevervangende geneesmiddelen. Deze geven nicotine (dit is de stof die verantwoordelijk is voor de verslaving) vrij aan het lichaam. De nicotine werkt in op de nicotine-receptoren (een soort van ontvangertjes) in ons lichaam zoals sigaretten ook doen. Op deze manier verminderen deze middelen de ontwenningsverschijnselen. Ze worden meestal in een stappenplan toegepast. Zo vermindert de toegediende nicotine stap voor stap. Hierdoor daalt het aantal nicotine-receptoren geleidelijk en heb je steeds minder behoefte aan nicotine en een sigaret.
De nicotine-bevattende geneesmiddelen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen. Laat je adviseren door je apotheker!

Toon meer producten
Toon minder producten
Contactformulier
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking: