Oorthermometers

Populaire productcategorieVoorhoofdthermometers
Oorthermometers

Koorts meten doe je met een thermometer. Er bestaan verschillende soorten thermometers. Je hebt de digitale thermometers die het meest gebruikt worden. Daarnaast heb je oorthermometers en voorhoofdthermometers die gebaseerd zijn op infraroodtechnologie.

Specifieke vragen?
Wat verstaan we onder koorts?

Koorts wijst op een stijging van de lichaamstemperatuur boven de 38°C, vaak ten gevolge van een infectie. Koorts is een nuttige afweerreactie van het lichaam, omdat de afweer beter gaat werken bij een verhoging van de temperatuur. Afhankelijk van de oorzaak moet de koorts behandeld worden.

Baby’s en kinderen kunnen snel hoge koorts krijgen, die ook weer snel kan verdwijnen. Bij kinderen spreekt men pas van koorts vanaf 38,5° à 39°C.

Lees meer

Lees minder

Oorthermometers1 product

Een oorthermometer meet de infrarood warmtestraling van het trommelvlies. Die ligt diep in het lichaam, zodat deze meting de centrale lichaamstemperatuur heel dicht benadert.
Een oorthermometer is niet ideaal voor algemeen gebruik: voor een correcte meting moet de gehoorgang eerst recht worden getrokken en de thermometer nauwkeurig op het trommelvlies worden gericht. Dit is niet gemakkelijk als je bij jezelf moet meten.
Een oorthermometer gebruik je best niet bij kinderen jonger dan 3 jaar. Bij hen is de gehoorgang nog te nauw.

VEROVAL KOORTS THERMOMETER 1            (medisch hulpmiddel)
VEROVAL KOORTS THERMOMETER 1 (medisch hulpmiddel)
VEROVAL KOORTS THERMOMETER 1 (medisch hulpmiddel) 49,95 € Reserveer
Toon meer productenToon minder producten
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking: